Krajiny z našich srdcí

Krajinu mého srdce jste trochu poznali v kolekci Krajina mého srdce.

 

Napadlo mne ale, že bychom spolu mohli sdílet krajiny našich srdcí, ať už reálných nebo imaginárních, kde si odpočine naše duše už doma.

 

Tento článek budu pořád aktualizovat a přidávat zde místa, která milujete i vy. Napsat mi můžete kdykoli a já další místo přidám a třeba se na to místo i vydám. Inspirovat se zde může kdokoli.

 

okolí obcí Žebrák a Točník

Tady žiji a miluji to tady. Nic víc, nic míň. Zde vidím velikost člověka i jeho malost. Skvělé místo pro procházky, cesty na kolech (ale jsou to kopečky), je zde spousta krásných kešek, které sbíráme.

 

finaal

 

hospital Kuks

Tady jsme byli se synem na běžeckých závodech naprosto náhodou. Už je to dlouho. Zatím jsem se na toto místo vrátila jen jednou, ale stále mě toto místo táhne. Genius loci, které se nedá popsat. Jeďte tam ještě dnes.

 

5784b890-14e6-497a-a33f-e16cdc74dd6f

 

 

Mikulov a Svatý Kopeček

Když byly synovi dva roky a já s ním byla sama, tak jsme se vydali vlakem (dvakrát jsme přestupovali a část jeli i autobusem) na dovolenou na dva týdny do Mikulova.

Byli jsme tam pozváni kamarádem, který žil se ženou v domě hned u zámku. A já vůbec netušila, jak moc mě toto místo okouzlí. Byla to jedna z nejlepších dovolených. Mikulov a jeho okolí je nádherné, lidé milí a otevření.

Na konci naší dovolené mi majitelka domu nabídla, abych se tam i se synem přestěhovala. Nebudu lhát, že bych o tom reálně nepřemýšlela. V Mikulově mi zůstalo část srdce. Nikdy nezapomenu na tyto klidné chvíle plné výletů pěšky, vlakem a autobusem, nádherné počasí a ze všech koutů Mikulova výhled na Svatý Kopeček, který mě vábil a uklidňoval celou dovolenou. Nezažívala jsem v té době nejklidnější období svého života a tato dovolená možná i proto svým klidem ukrutně rezonovala. Miluji to tam.

 

635x285-1517493548-svaty-kopecek-u-mikulova

 

 

Malebná obec na Moravě

Věteřov

Tuto obec má jako krajinu svého srdce pan Josef Rink, který mi poslal tento tip. Podle fotek leží na opravdu krásném místě a vůbec se nedivím, že se tato příroda a malebná obec lehko dostane do srdce. 

 

 

125

 

 

Máte taky svou srdeční krajinu? Napište mi o tom prosím. Připojit můžete nebo nemusíte i co vás s touto krajinou pojí, vzpomínka apod.