Valentýnské tradice z celého světa

Láska – to univerzální pouto, které spojuje srdce napříč kulturami, kontinenty a oceány. Valentýn, svátek všech zamilovaných, se slaví mnoha rozličnými způsoby po celém světě. Někde je to jen malý květ pro milovanou osobu, jinde velkolepá oslava plná tradic a zvyků. Nechte se inspirovat a oslavte lásku trochu netradičně. Možná zjistíte, že nové tradice mohou obohatit váš vztah nebo vám přinést nezapomenutelné zážitky.

valentyna

Na Filipínách se Valentýn slaví ve velkém stylu. Mnoho párů se rozhodne pro společný sňatek v masových svatebních ceremoniích. Představte si stovky párů, které si říkají své „ano“ ve stejný okamžik pod širým nebem. Inspirujte se touto myšlenkou a uspořádejte obřad obnovy slibů s dalšími páry, kteří jsou vašimi přáteli. Nejenže to posílí vaše pouto, ale zároveň vytvoříte nezapomenutelnou vzpomínku společně s lidmi, na kterých vám záleží.

Ve Walesu existuje krásná tradice darování tzv. „lásky lžící“. Dřevěné lžíce jsou ručně vyřezávány s různými symboly a motivy, které mají zvláštní významy – klíče symbolizují domov, srdce lásku a zámky věrnost. Proč byste nevzali do rukou nástroje a nevytvořili pro svou milovanou osobu něco jedinečného? Nemusí to být lžíce, může to být cokoli, co vy sami vyrobíte s láskou a péčí.

V Jižní Koreji je Valentýn oslavou, která trvá tři měsíce. 14. února darují ženy mužům čokoládu, 14. března, známého jako Bílý den, muži oplácejí ženám dárky, obvykle bílé sladkosti. A pak je tu 14. dubna, den zvaný Černý den, kdy ti, kteří neobdrželi žádný dárek, společně jedí černé nudle jako symbol samoty a smutku. Tato tradice může být inspirací k tomu, aby se Valentýn nestal jednodenní oslavou, ale připomínkou, že láska a vděčnost by měly být vyjádřeny po celý rok. Možná byste mohli zavést tradici, kdy každý měsíc věnujete jeden den speciálnímu vyjádření lásky.

V Brazílii, kde Valentýn není slaven 14. února, ale 12. června, završují oslavy velkými pouličními festivaly a párty, známými jako „Festa Junina“. Tyto festivaly jsou plné hudby, tance, jídla a tradičních kostýmů. Proč si nezorganizovat vlastní tematickou párty s brazilskou atmosférou? Připravte tradiční jídla, vyberte hudbu a pozvěte přátele, aby oslavili lásku ve velkém stylu.

A co takhle zkusit něco opravdu unikátního? Na japonském ostrově Hokkaido se každoročně koná festival Yuki Matsuri, kde se vytvářejí obrovské sochy ze sněhu a ledu. Možná nemáte přístup k takovým množstvím sněhu, ale proč si nevytvořit vlastní mini-festival tím, že partnerovi nebo partnerce vyrobíte srdce ze sněhu, které symbolizují vaši lásku? Nezapomeňte na vysvětlení.

horoskopy web - 2024-01-30T140540.538

Láska může být oslavována tisíci způsoby a každá kultura má své jedinečné tradice. Nebojte se experimentovat a přizpůsobit tyto tradice svým představám. Vaše oslava lásky nemusí být drahá ani složitá, stačí, když je upřímná a vyjádří to, co cítíte. Inspirujte se tradicemi z celého světa a vytvořte si vlastní nezapomenutelné zvyky, které obohatí váš vztah a přinesou vám radost. A nezapomeňte, pokud chcete udělat radost své lásce tradičnějším způsobem, na Valentýnskou kolekci plnou nových párových náramků a řetízků s personifikací.

horoskopy web - 2024-01-30T140520.649